Pezsgő és osztriga, az ikonikus páros

06. 16. Budapest, Corinthia Hotel

A Pezsgő Június szervezői idén ezxkluzív mesterkurzusokkal is készülnek a résztvevők számára – érdemes mielőbb lecsapni a jegyekre!

A pezsgő-étel párosítások koronázatlan királya a pezsgő osztrigával. Klasszikus, jól bevált és örök kombináció, mivel az osztriga kellően sós, könnyed és egyszerre friss. Ezen a különleges mesterkurzuson pedig nem más, mint a Gillardeau osztriga – ami a tenyésztők szerint az osztrigák „Rolls Royce-a” – mutatkozik be hatféle pezsgő társaságában, miközben a téma két szakértője segít megvizsgálni, hogy az osztrigák non plus ultrája hogyan reagál a pezsgők különféle cukortartalmával és a savszerkezetével.

 

Előadó: Szik Mátyás háromszoros bajnok sommelier és Szabó Péter osztriga sommelier
Időpont: 13:00 – 14:00

Helyszín: Caviar & Bull étterem

Jegyár: 18.900 Ft

  1. Louis Francois Brut Nautre (hazai tradicionális pezsgő)
  2. San Simone Perlae Naonis Millesimato Prosecco DOC Brut (prosecco)
  3. Juvé y Camps  Cava Gran Juvé & Camps (cava)
  4. Marchese Antinori Cuvée Royale Franciacorta (franciacorta)
  5. Lancelot-Pienne Table Round Blanc de Blancs (NV champagne)
  6. Moet&Chandon Grand Vintage 2008 (évjáratos champagne)

(vinoport.hu)

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *