Az alcím alapján talán sokan azt gondolnák, hogy egy új Guy Ritchie filmről lesz most szó, közben pusztán annyi történt, hogy Niko Tähti világbajnok séffel leültünk a napokban és kigondoltunk egy merészet: végigkóstoltunk a Holdvölgy Pincészettől nyolc darab 6 puttonyos aszút, mellé pedig két kitűnő champagne-t, majd kitaláltunk egy olyan ételt, amelyhez egy pezsgőt és egy aszút is lehet egyszerre párosítani. A végeredmény, remélem, magáért beszél.
Ha esetleg valakinek kevésbé cseng ismerősen a fiatal világbajnok séf neve – aki időnként segíti a munkámat a honlapon – most írnék róla néhány szót: Niko eddig Angliában, Hong Kongban, Libanonban és Finnországban dolgozott, jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje. Rendkívül ambiciózus ember, folyamatosan kísérletezik, szenvedélyesen szereti az északi konyhát és nagy hangsúlyt fektet a kiváló minőségű alapanyagokra, amelyeket innovatív módon használ fel. Idén a Hong Kongban megrendezett Gourmet Young Master Chefs – Global 2017 versenyen első helyen végzett, azaz világbajnok lett. Izgalmas feladatnak tekinti a WineArtCulture-rel való közreműködést, és reméli, hogy minél többen fogják majd kipróbálni és elkészíteni az oldalon megjelent receptjeit.