Aszúval és pezsgővel egyaránt tökéletes

Az alcím alapján talán sokan azt gondolnák, hogy egy új Guy Ritchie filmről lesz most szó, közben pusztán annyi történt, hogy Niko Tähti világbajnok séffel leültünk a napokban és kigondoltunk egy merészet: végigkóstoltunk a Holdvölgy Pincészettől nyolc darab 6 puttonyos aszút, mellé pedig két kitűnő champagne-t, majd kitaláltunk egy olyan ételt, amelyhez egy pezsgőt és egy aszút is lehet egyszerre párosítani. A végeredmény, remélem, magáért beszél.

Ha esetleg valakinek kevésbé cseng ismerősen a fiatal világbajnok séf neve – aki időnként segíti a munkámat a honlapon – most írnék róla néhány szót: Niko eddig Angliában, Hong Kongban, Libanonban és Finnországban dolgozott, jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje. Rendkívül ambiciózus ember, folyamatosan kísérletezik, szenvedélyesen szereti az északi konyhát és nagy hangsúlyt fektet a kiváló minőségű alapanyagokra, amelyeket innovatív módon használ fel. Idén a Hong Kongban megrendezett Gourmet Young Master Chefs – Global 2017 versenyen első helyen végzett, azaz világbajnok lett. Izgalmas feladatnak tekinti a WineArtCulture-rel való közreműködést, és reméli, hogy minél többen fogják majd kipróbálni és elkészíteni az oldalon megjelent receptjeit.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *