Különlegességeket is kóstolhatunk a rendhagyó karácsonyi borvásáron

A borok és a szeszes italok a karácsonyi ajándékozás jolly jokerei – családi, baráti, ismeretségi vagy céges körben rendre felbukkannak a palackok, amelyeket általában udvarias mosollyal vesz át a megajándékozott, majd a tokaji aszú felkerül a szekrény tetejére, a whisky a vitrinbe, az édes tankpezsgőt megkapja valamelyik kedves nőismerős, a hiperes chilei vörösbor pedig épp jó lesz annak a távoli rokonnak, akiről valahogy mindig elfeledkezünk.

Ha igazán személyessé szeretnénk tenni az ajándékozást és valódi örömet szereznénk egy-egy jól megválasztott, minőségi borral vagy pezsgővel, akkor érdemes felkeresni a Winelovers Xmaskarácsonyi kóstolót és vásárt.

 

„A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása sokunk számára komoly kihívást jelent és hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatra tartogatni a vásárlást. A tökéletes ajándék a megajándékozott iránti figyelemről szól – érdemes ezért a bort is úgy megválasztani, hogy ez a figyelem tetten érhető legyen a palackban” – ad tanácsot Ádám Boglárka, a Winelovers rendezvények főszervezője.

 

A december 9-én, szombaton a Corinthia Hotel Budapest Báltermében megrendezésre kerülő rendezvényen – rendhagyó módon – nem csak megkóstolni lehet a kiállító pincészetek válogatott tételeit, de egy-két palackkal meg is lehet ezeket vásárolni a helyszínen, vagy ingyenes házhoz szállítással megrendelni a nagyobb mennyiségeket.

 

Több mint 25 borász és kereskedő kb. 200 tétele lesz egyetlen helyen elérhető és kóstolható: a pezsgőtől a desszertborig a hazai és nemzetközi kínálat színe-java, minden pénztárcának és ízlésnek megfelelően. A bőséges választékban való eligazodáshoz pedig szakértő segítséget nyújtanak a kiállítók, legyen szó ajándékválasztásról, az ünnepi asztalra szánt borkülönlegességekről, vagy az új esztendőt ünneplő koccintásról.

 

A borokon kívül kézműves termékeket, különleges falatokat és házi készítésű finomságokat is kóstolhatnak a Süss, a Stelázsi, az Osztriga Sommelier és a Budai Gesztenyés Étterem standján és újabb ajándékötleteket kaphatnak mind tőlük, mind a további kiállítóktól, hiszen jelen lesz a Saeco – ahol a kávékóstolás mellé jár egy kedvezménykupon is, amely Saeco kávégépre váltható be – , az AC su misura, a Schiszler Pálinka, az Oroszlános Borhotel és az Andrássy Rezidencia is.

 

A borok féldecis mennyiségben a rendezvény belépőjegyének értékében kapott kuponok ellenében kóstolhatók, de a kuponok akár egy-egy palack borra is beválthatók. Érdemes sietni a jegyvásárlással: a december 4-ig megvásárolt belépőjegyek mellé egy palack Malatinszky Kúria “Signature” Cabernet Franc 2014 jár ajándékba!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *