Hét bombabiztos ajándéktipp borimádóknak

Biztosan te is unod már azokat a “jól bevált” ajándékokat, amikkel semmit sem tudsz kezdeni, mégis egyre csak halmozódnak. A fürdőszobaszekrény sok évre visszamenőleg rejt sosem használt parfümöket, és a gardrób legmélyén is egyre csak gyűlnek a borzalmas mintájú kötött pulóverek. Idén viszont  másként lesz: jöjjön hét ütős alternatíva.

1. A világ legjobb anyukájának szakácskönyv helyett: delikát ajándékcsomag Villányból 
Hidd el nekünk, édesanyád kicsit sem fogja értékelni az 52. szakácskönyvet, legyen az bármilyen híres vagy divatos séfé, bloggeré. Ma már minden recept fent van az interneten is, arról nem is beszélve, hogy te is tudod: anyukád házi receptjei a legjobbak… Ugye? 🙂 Lepd meg inkább olyasmivel, aminek valóban jó hasznát veszi, például ezzel a szuper trendi, boros delikát csomaggal. Az elegáns Weninger & Gere Pinot noir 2011 mellett ugyanis ott figyel majd egy palack 250 ml-es Gere Kékszőlőmag olaj (ami gazdag antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokbankban, telítetlen zsírsavakban és linolsavban), egy palack 500 ml-es Gere Verjus és egy ajándék Gere Kékszőlőmag és -héj mikroőrlemény – mindez gyönyörű csomagolásban.
2. Sál és zokni helyett a főzni nem tudó öcsédnek: főzőtanfolyam
Főzni valóban öröm, mondják azok, akik értenek is hozzá. Ám a mamahotelben nevelkedett öcsédnek lassan szüksége lesz arra, hogy főzőtudományával egyrészt elkápráztassa a csajokat, másrészt hogy képes legyen egyáltalán túlélni. A Makifood ebben segít neked: több, mint tíz évnyi tapasztalattal rendelkeznek (jövőre ráadásul 30 új kurzusuk indul!), és ezúttal csinos ajándékutalványokba csomagolták a főzni tanulás lehetőségét. És ne izgulj, az utalvány egy évig felhasználható, ráadásul bármelyik témában (a késtechnikáktól egészen a sushi workshopig)!
3. Az ínyenc nagybátyádnak illatszercsomag helyett: díjnyertes válogatás Dél-Balatonról
A klasszikus illatszercsomagok épp olyan biztos pontjai az ünnepeknek, mint a bejgli és a Last Christmas. Amikor már nem tudod, mit vegyél, akkor ezek az összeállítások mindig segítenek kihúzni a csávából. Na de mi van akkor, ha idén valami eredetibbet szeretnél? A Garamvári Szőlőbirtok pontosan tudja, hogyan kell megkoronázni az ünnepeket: idén ezért egy olyan bor- és pezsgőválogatással rukkoltak elő, amibe kizárólag díjnyertes tételeik kerültek bele: Lellei Irsai Olivér 2016 (Országos Borverseny 2017 aranyérem és SMV Quebec City 2017 aranyérem), Lellei Rosé 2016 (Vinagora 2017 aranyérem), Prémium Syrah 2012(Finger Lakes USA 2016 aranyérem), Garamvári Tokaji Furmint Brut 2013 (Országos Borverseny 2017 aranyérem és Vinagora 2017 ezüstérem), Garamvári Optimum Brut 2013(Országos Borverseny 2017 aranyérem és Pezsgő Világbajnokság 2017 ezüstérem), Garamvári Brut Nature 2008 nyerspezsgő (Vinagora 2017 aranyérem és Pezsgő Világbajnokság 2017 bronzérem, Top 100 magyar bor 2017: a TOP5 pezsgő egyike). Ha mindez nem lenne elég, a tételek mellé egy praktikus pezsgőzáró is került, hogy a bontott tételek is frissek maradjanak az ünnepek legvégéig.
4. Piperkőc nővérednek szolibérlet helyett: borkóstolás és pihenés Mádon
A szépség megőrzése érdekében legelőször is időt kell szánni a pihenésre. Remek lehetőséget nyújt erre az a bájos vendégház, amit Mádon irányít két fiatal lány: Zsirai Petraés Kata. Az ünnepek közeledtével ráadásul az ajánlat a reggeli mellett borkóstolóval egybekötött pincelátogatást is tartalmaz (még több részletért kattints IDE), hogy egyrészt teljes legyen a tokaj-hegyaljai élmény, másrészt mert mi is pontosan tudjuk: a tokaji borok minden cseppje csupa egészség.
5. Színházjegy helyett a szerelmednek: Ég és Föld Borvendégház
Először is, itt kivételt képeznek azok, akik valóban értékelik a színházjegyet, akárhányszor is kapják azt. Ha viszont a te párod is olyan, aki kicsit sem élvezi a kultúra ezen formáját, akkor érdemes olyan programmal meglepned, aminek valóban örül. Add neki az elbújás, az igazi kikapcsolódás élményét, olyat, ami teljesen más, mint a megszokott. A szekszárdi Ég és Föld Borvendégház a szőlőtőkék között várja a pihenni vágyókat, távol a város zajától, de közel a legmenőbb borászatokhoz. A rendhagyó vendégházhoz nemcsak páratlan kilátás, de saját borozó is tartozik külön borkínálattal.
6. Bombabiztos ajándék a válogatós barátnődnek: ajándékutalvány
Talán kevésbé személyes, ám annál praktikusabb ajándék az utalvány. Ha a te barátnőd is szereti a borkóstolókat, akkor itt az alkalom, hogy a legnépszerűbbek között válogasson: Winelovers Afterwork és Wednesday a hétköznapi lazuláshoz, elegáns Nagykóstolók hétvégére (a borkóstoló utalványokért kattints ide!). Legyen az a pezsgő, a fehér- vagy vörösborok, esetleg egy konkrét borvidék, ami érdekli a barátnődet, biztosan meg fogja találni a neki leginkább szimpatikusat az évi nagyjából 30 rendezvény között. Ha pedig inkább olyan borélményt ajándékoznál, ahol a borkóstolás tudományát meg is tanulhatja, akkor a Borkollégium kurzusai között kell keresgélned.
7. Gyomorkeserű helyett a kollégádnak a céges bulira: borok a vadiúj Winelovers webshopról
Mint minden évben, idén is eljött a céges bulik időszaka, amikor kénytelen-kelletlen ajándékot kell adnod annak, akivel lehet, hogy egy évben csak egyszer találkozol. Mivel – rossz esetben – fogalmad sincs, hogy kollégád minek örülne, ezért bort ajándékozol neki, mondván, azt mindenki szereti (és ez így is van). A nemrég indult Winelovers webshop segít az ajándék személyre szabásában, hiszen rákereshetsz a borokra akár aszerint is, hogy milyen nemű, illetve milyen típusú embernek szánod. Több, mint 700 magyar tétel és egyedi boros kiegészítők között válogathatsz, úgyhogy a kérdés nem az lesz, hogy megtalálod-e a kollégádnak megfelelőt, hanem hogy kibírod-e, hogy csak neki rendelj.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *