• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

A bor kóstolás alap lépései

Ahhoz, hogy egy borról véleményt alkothassunk, nem elég egy pohár után kijelenteni, tetszik vagy sem. Aki ennél átfogóbb képet szeretne kapni a pohár tartalmának titkáról, annak szól borkurzusunk most következő fejezete. A helyes borkóstolás folyamatát mutatjuk be lépésről lépésre. Meddig töltsük a poharat? A bort általában a “hivatalos”, direkt erre a célra kialakított kóstolópohárból érdemes…

Ígéretes borok várhatóak a fordulatokban gazdag szüret után

A Tolnai és a Szekszárdi borvidéken is befejezettnek tekinthető a szüret. Összességében jó, közepes termés mellett kiváló minőségről számoltak be a borászok. Augusztusban, amikor elkezdődött a szüret, a szőlőtermelők azt mondták, a szokottnál két héttel előrébb tart az érés, így a feldolgozást is hamarabb kezdték el. A szeptember eleje azonban „ledolgozta” az előnyt, a gyakori…

Az utazás ősszel sem áll meg: Borutazás Magyarországon

Az utazás nem érhet véget a nyárral, hiszen az ősz is számos felfedezésre váró hazai kincset rejt, főként, ha a gasztronómiai élményekre gondolunk. Miről szól az ősz? Vibráló meleg színekről, az évszak szezonális ízeiről, fűszeres és meleg illatokról, a hangulatról. Ezekből Magyarország rengeteget tartogat minden tájegységén. Ősszel is érdemes felfedezni hazánk különleges borvidékeit, a kiváló…