• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

WSET Középfok – Párlat tanfolyam

A tanfolyam a párlatok és a likőrök világát tárja fel kezdő és közép-haladó szinten a borok és párlatok iránt érdeklődők számára. Ez a végzettség átfogó ismereteket nyújt mindazoknak, akik el szeretnék mélyíteni ismereteiket, tudásukat a párlatok és likőrök világában. Tanulnak majd az előállítási módszerekről, a legfőbb párlatféleségek jellemzőiről, de megismerkednek majd a legismertebb márkákkal és…

V. Palkonyai Húsvéti Családi Nap

03. 31. Palkonya, Mokos Pincészet Húsvétoljon március 31-én Palkonyán a Mokos Pincészetnél!   Ezen a szombaton a gyerekek kerülnek a középpontba! Az egész napos kézműves foglalkozások, ugrálóvár, csokiszökőkút mellett megannyi játékos és izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvény alatt az ízletes, 100%-os MOKOS gyümölcslevek biztosítanak energiát a gyerkőcöknek, a szülőknek pedig…

Jótékonysági Borkóstoló

04. 13. Mosonmagyaróvár, Várkert Kávézó Egy borkóstoló egy nemes cél érdekében.   Rendező: PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért Helyszín: Várkert Kávézó 2018. április 13. péntek 19:00 8 kiváló tételt kóstolhatnak az este folyamán, négyet az ausztriai Sepp Moser biodinamikus borászattól, négyet pedig a Zwack Izabella Borkereskedéstől. A borokat bemutatja: Zadravec Zsolt – Sepp Moser Borászat…

Borban az igazság

A közelgő 13. Magyar Borok Bálja fellépői között idén Tóth Vera is szerepel, aki – mint köztudott – szintén szorosan kötődik a borhoz. Nem csak hogy konkrétan a szőlőben nőtt fel, hanem a Villányi Borrend tagjává is választották, úgyhogy amivel biztosan boldoggá lehet tenni, az egy üveg magyar bor.  Villáminterjúban faggattuk Verát kedvenceiről, illetve meghatározó boros élményeiről, hiszen hamarosan…

XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia

02. 22. – 02. 23., Eger, Eszterházy Károly Egyetem Az Eszterházy Károly Egyetem Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpontjának szervezésében idén immár tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre az egri Szőlészeti és Borászati Konferencia.   Kiváló minőségű magyar borok, az ezt előállító szőlészetek és borászatok, a magyar szőlő-bor ágazat fejlődése és versenyképessége, az oktatás és kutatás szerepvállalásának és elkötelezettségének…

A bor csökkentheti az Alzheimer-kór esélyét

Egy új kutatás az alkoholfogyasztás és az agy „tisztán tartása” között mutatott ki kapcsolatot. A kulcs a mennyiség. A túl sok bor elhomályosítja az elmét, a kevés azonban serkentőleg hat az agyra – legalábbis ezt állítja a Science Daily minap megjelent cikke egy kutatásra hivatkozva. A New York-i University of Rochester Medical Center kutatása szerint a mértékletes alkoholfogyasztás…

Miért pont 0,75 literes a borosüveg?

A változó borfogyasztási szokásokhoz igazodva egyre több alternatív borcsomagolási megoldás jelenik a piacon. Nem csak a palackméretek változatossága szolgálja ki a fogyasztói igényeket, de az üveg mellett számos más csomagolóanyag is szerepet kap.   2017 októberében a brit Waitrose szupermarket „félüveges” sorozatott indított: a száraz borokat a hagyományos 0,75-ös palack helyett fele akkorában, vagyis 0,375 liter űrtartalmúban kezdte…

Kiválasztottak Kóstolója // Winelovers Afterwork

02. 15., Budapest, Vogue hajó Bemutatkoznak a Gál Tibor Emlékdíj fiatal és tehetséges jelöltjei. 2006 óta tartó hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása, amelyet 2014-től az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A fiatal borásztehetségek közül valamennyien bemutatkoznak a februári Afterworkön, amelyre izgalmas és innovatív tételekkel…

Hamisítják az új-zélandi sauvignon blanc borokat!

A történet arról is szól, mi vezetett odáig, hogy a szigetország ezt tegye az ikonikus termékével. Új-Zéland és a sauvignon blanc neve összeforrott az elmúlt negyed évszázadban. Ezért is keltett nagy feltűnést, hogy a nemrég kipattant ügyben az új-zélandi borászatok még csak nem is tagadják a trükközés tényét. Ráadásul ennél imázsrombolóbb módját nem is találhatták…