• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Buborék Világ Pezsgőtanfolyam

05. 18. – 05. 19. Budapest, Borkollégium A hazai boréletben egyre nagyobb szerepet töltenek be mind a pezsgők, mind a habzó- és gyöngyöző borok, ezért is tartották fontosnak egy ilyen témával foglalkozó kurzus elindítását. A pezsgőt sokan a különleges alkalmak italának tartják, és ezért igen ritkán – általában az év végén – fogyasztják csupán. A…

Borbarangolás a miskolci történelmi avason

05. 17. – 05. 19. Miskolc, Avas Tető A Miskolc „Város napja” ünnepséghez kapcsolódó bor- és gasztronómiai fesztivált immár hetedik alkalommal rendezik meg az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron és az Avasi kilátónál. A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által elindított, civil szervezetek összefogásával szerveződő, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás…

Lajver Pik-nik

06. 02. Szálka, Lajvér Borbirtok Nyár köszöntő Piknik a Szekszárdi borvidék szívében! A Lajvér Borbirtok különleges borkostoló élménnyel és színvonalas programmal várja a borkedvelőket június 2-án, Szálkán. Kapunyitás: 13 óra 15 és 17 óra: Serényi Zsolt, A tetovált Séf látvány grill bemutatója 19 órától Rakonczai Imre piano estje Ezen kívül részt vehetsz dűlőtúrán, borkóstolón, és…

Sajt- és bor kóstoló tanfolyam

04. 27. Budapest, Borkollégium Egy kis kultúra, egy kis kitekintés, tanulás és élvezet egyben. Tudta-e hogy a GORGONZOLA már Krisztus után 870 körül eredetvédett termék volt? Van-e valami közös a sajtokban és a borokban? Hogyan különböztessük meg őket egymástól? Egyes sajt-bor párosítások valóban az égben köttettek, vagy netán csak érdekházasságról van szó? Ezeket a kérdéseket…

Borgasztronómia tanfolyam

05. 25. – 05. 26. Budapest, Borkollégium Minden amit a bor és ételpárosításról tudni kell. A gasztronómia jelentős fejlődést mutat hazánkban. Egyre nyitottabbak vagyunk a minőségi alapanyagokra, ételekre, éttermekre. Jelentkezés ITT. A bor és étel párosítása izgalmas kérdés, hiszen a fogáshoz jól megválasztott ital, vagy a borhoz jól megválasztott étel nagymértékben fokozni tudja az ízélményt. Egy-egy…

Royal Tokaji borkóstoló ritka muzeális kincsekkel

Nem érdemes lemaradni a Royal Tokaji Borászat kóstolójáról, hiszen erre az alkalomra igazi ritkaságokat hoznak el az érdeklődők számára. 04. 12. Budapest, Selection A Royal Tokaji Borászat elsőként az 1990-es évjárattól kezdődően palackozott dűlőszelektált Aszúkat. Különleges, mára már csak néhány karton erejéig elérhető muzeális tételeket is kóstolhatnak. A borokat Kovács Zoltán, borász-birtokigazgató Mádról és Londonból Chris Donaldson –…

Bikavér Borongoló

04. 28. Szekszárd, Szekszárd 2018. április 28-án, szombaton, 10-19 óráig második évben kerül megrendezésre a Bikavér Borongoló, Szekszárd északi részén található 10 pincészet részvételével.   A belépő ára 13.000Ft, melyet elővételben lehet megvásárolni.   A belépő tartalmaz egy poharat, 2-2 pohár bort pincészetenként és melléjük helyi alapanyagokból készített ételeket. Jegyek korlátozott számban kaphatók, melyeket elővételben…

Borbarangolás a Szászi Birtokon

03. 24. pin Szentgyörgy-hegy, Viridárium, Szászi Birtok Március 24-én a Szászi Birtokon folytatódik a “Borbarangolás 2018” programsorozat.   Menü: Előétel: Pisztrángkrém szőlőmagos kenyérrel és zsenge zöldekkel Leves: Kacsahúsleves gazdagon, házi tésztával Főétel: Konfitált szarvas gombákkal, Hasselback burgonyával Desszert: Gesztenyés, csokoládés tallér Zabbagllione-vel Borok: Ottonel Muskotály 2017 Cserszegi Fűszeres 2017 Pinot Gris 2017 Rózsakő 2016 Kéknyelű…

Bikavér Borongoló

04. 28. Szekszárd 2018. április 28-án, szombaton, 10-19 óráig második évben kerül megrendezésre a Bikavér Borongoló, Szekszárd északi részén található 10 pincészet részvételével. A belépő ára 13.000Ft, melyet elővételben lehet megvásárolni. A belépő tartalmaz egy poharat, 2-2 pohár bort pincészetenként és melléjük helyi alapanyagokból készített ételeket. Jegyek korlátozott számban kaphatók, melyeket elővételben 500 borturista vásárolhat…