• Slider Image
  • Slider Image
  • Slider Image

Miért főzünk borral?

Imádjuk a bort: nyáron hűsítően-frissen, télen forrón-fűszeresen, nagy lakomákon pedig lustán, fogásokkal párosítva. De mi van akkor, ha nem csak az étel mellé, hanem bele is kerül a borból? És egyáltalán, miért is tennénk ilyet? A borral főzés világában az a jó, hogy nem is olyan misztikus, mint amilyennek elsőre tűnik. Persze kicsit sem mindegy,…

WSET Középfok – Párlat tanfolyam

04. 06. – 05. 11. Budapest, Borkollégium A tanfolyam a párlatok és a likőrök világát tárja fel kezdő és közép-haladó szinten a borok és párlatok iránt érdeklődők számára.   Ez a végzettség átfogó ismereteket nyújt mindazoknak, akik el szeretnék mélyíteni ismereteiket, tudásukat a párlatok és likőrök világában. Tanulnak majd az előállítási módszerekről, a legfőbb párlatféleségek…

TOP100 Bor mesterkurzus

Budapest, Borkollégium, 2018 Január 30. Ki ne lenne kíváncsi arra, hogy melyek az adott év legkiemelkedőbb magyar borai? A TOP 100 magyar bor 2017 kiadvány olyan mértékadó iránytű, amely segít eligazodni a legjobbak között. A listán szereplő száz tétel pillanatképet ad arról, hogy hol tart ma a magyar bor – minőségben, stílusban, koncepcióban. A Borkollégium mesterkurzusán 12…

“2017 egy legendás évjárat lesz”

Butella László személyében új borászt köszönthet a Tokajicum Borház. Laci szerint – aki 2016 augusztusában igazolt át a pincészethez – a csapatmunka, a folyamatos fejlődés és a dűlőszelektált furmintok zászlóra tűzése a siker legfontosabb kulcsai. Azt is elárulta, hogy a 2017-es évjárat egy igazi legenda lesz. “Pályafutásomat édesapám oldalán kezdtem. Amióta az eszemet tudom, azóta foglalkozik a…

Szilveszteri Gálaest a Kristinus Borbirtokon

A hangulatról élő zenével és showműsorral, a kulináris élményekről pedig különleges fogásokkal és borokkal gondoskodnak. Természetesen éjfélkor a hagyományos tűzijáték sem maradhat el. Welcome 18:30-tól! Gálavacsora kezdete: 19:00 Menü KRISECCO ’15 Amuse bouche- a konyha üdvözlete SAUVIGNON BLANC SELECTION ’16 Pisztráng, retek, kaviárkrém Gesztenye cappuccino PINOT NOIR ’15 Burgonya Panna Cotta, füstölt kacsamell, meleg szarvasgomba espuma…

Színész kapta a Pannon Bormíves Céh díját

A Pannon Bormíves Céh december 14-én, a Corinthia Grand Hotel Royalban rendezett hagyományos karácsonyi ünnepségén adta át a Bussay László Emlékdíjat. A nagy presztízsű családi pincészeteket tömörítő céh elismerést minden évben az kaphatja meg, aki a céh által képviselt szellemiséggel sokat tett a magyar borkultúráért. Az idei díjat az idén a Magyar Érdemrend tiszti keresztjével…

Három szabályhoz tartjuk magukat

Jásdi István a tisztességről, a rendről és a tanulás fontosságáról   Az első szabály: egymásról rosszat nem mondunk, nem terjesztünk, más baján nem örvendünk.   Nehéz megszokni, hiszen olyan jól esik megsúgni mindenkinek, akit érdekel, meg annak is, akit nem, hogy a szomszédnak nem igaziak a borai, mert acéltartályban erjedtek, mert ként tett bele vagy…

A december legyen a tokaji aszúé

Az év utolsó hónapja az ünnepvárásról, a karácsonyról, a vendégjárásról és a szeretteinkkel megosztott élményekről szól. Ha igazán különlegessé tennénk az ünnepi étkezéseket, válasszuk azt a magyar bort, amely többszáz éves hagyományokkal bír; amely rendre kivívja a világ borkedvelőinek és borszakértőinek elismerését, és amelynek minden kortya lenyűgöz gazdag gyümölcsösségével és komplexitásával.     Koccints te is…

Belépő bortól a zászlóshajóig: a Zwack Open

Az ünnepek alatt bizonyára ismét megcsodálhatjuk a tévében, hogyan kóstolnak bort Ducheminék. A karácsonyi Zwack Open sétáló kóstoló senkitől nem várt hasonló bravúrt, egyszerűen csak jó ivású, kellemes, élvezetes borokat ajánlott az ünnepekre vendégváróknak, amatőröknek és ínyenceknek. A borélvezet illékony és végtelenül szubjektív. Csak reménykedhetünk benne, hogy a napi jó találatok a maguk idején is…

Sűrűre sikeredett az év vége

November első felében megvoltunk a szürettel. A múlt héten kóstoltuk Szabolccsal a 2017-es tételeket. Rendben vannak. 930 kilogramm aszúszemünk is lett, minimum 60 refraktó fokos. Rég volt ennyi és ilyen jó minőségű botritiszes szemünk. Hogy ez az évjárat lesz-e az utóbbi évtizedek közül a legjobb? Én még nem merem mondani. Lehet. De majd akkor kiabáljuk…